Etappe 1 Tour de France 2023

De eerste etappe van de Tour de France 2023 gaat op 1 juli van start in Bilbao. Coureurs kunnen direct aan de slag de rit is 185 kilometer met een hoogteverschil van 3.300 hoogtemeters. Geen echte kansen voor de sprinters op de eerste gele trui.

Parcours etappe 1 Tour de France 2023

etappe 1 Tour de France 2023

Van Bilbao naar Bilbao moeten de renners vijf beklimmingen doen. De steile heuvels van Baskenland vormen een ideale omgeving voor aanvallers. Met nog 115 kilometer te gaan klimt het peloton de Côte van de Gaztelungaxte op. Een perfect woord voor Scrabble. In de finale mogen de mannen het opnemen tegen Côte de Morga (3,8km, 4,8% gemiddeld), Côte de Vivero (4,3km, 6,9% gemiddeld) en Côte de Paik (2km, 10% gemiddeld). De meest recente stijging is tot 15,6%! De laatste 1 km is 5,4%.Spektakel wordt daar verwacht.

Favorieten etappe 1 Tour de France 2023

Het spel gaat beginnen. Zou een klassementsrenner direct na de eerste etappe van de Tour de France in de gele trui willen rondrijden? Ik denk het niet. Dus vandaag is het aan de aanvallers. Kan Bahrain Victorious’ Wout Poels zijn kansen verzilveren? Of willen Spanjaarden als Pelle Bilbao (Bahrein), Marc Soler (UAE) en Juan Pedro Lopez (Trek) een gele trui op Spaanse bodem? Kan Alaphilippe het volhouden? Wat zou Rui Costa van Intermarché nog kunnen doen? Wie laat het team met de beste kandidaten rijden en wie niet? Het podium stond vol met vraagtekens, dus het wordt een prachtige rit om te volgen!