Etappe 10 Tour de France 2023

De dag na een welverdiende rustdag in Clermont-Ferrand. Een zegen voor sommige renners, een onwelkome ritmestoornis voor anderen. De tiende etappe van de Tour de France zal uitwijzen wie het best presteert na de rustdag.

Parcours etappe 10 Tour de France

Etappe 10 tour de france 2023

Vandaag rijden de mannen door het Centraal Massief en bereiken na 167 km Issoire. Het Massief kennen we vooral van de Mont Ventoux. Maar dat is niet alles. De koers 10 gaat de hele dag op en neer. Beklim vanaf het startpunt van het pretpark Vulcania de Moreno-pas (5,2 km a 4,6%). Daarna komen de Col de Guéry (7,9 km a 4,8%), Col Croix-Saint-Robert (7,4 km a 5,7%), Côte de Saint-Victor, Côte du Lac de Bourdouze en Col de Chaumoune ( 4 km a 4%) Met nog 27km te gaan begint de slotklim de Côte de la Chapelle-Marcousse (4,2 km a 6,4%). Daarna gaat het grotendeels bergaf richting Issoire.

Favorieten etappe 10 Tour de France

De 10e etappe van de Tour de France is vooral voor weinig ambitieuze aanvallers die willen scoren. Na de Pyreneeën weten we welke renners hun plaatsambities kunnen vergeten. Twee jaar geleden kwam Brent van Moer als eerste over de finish in de eerste etappe van het Criterium du Dauphine, die start en eindigt in Issoire. Brent van Moer gaat opnieuw proberen zijn team Lott Dstny aan de overwinning te helpen. Andere mannen op onze lijst zijn: Simon Clarke (Israel Premier Tech), Louis Meintjes(Intermarche), Valentin Madouas (Groupama FDJ), Wout Pauls (Bahrain Victorious), Alex Zingle (Cofidis), Magnus Cort (EF Education Easy Post). Geweldige topgroep!