Etappe 11 Tour de France 2023

Komt het vandaag tot een massasprint?In het routeboek van de Tour de France wordt gesproken over vlakke etappe. Een groepssprint is zeker waarschijnlijker, maar ook de vrijbuiters hebben een kans op weg naar de eindstreep.

Parcours etappe 11 Tour de France

Etappe 11 tour de france 2023

Het peloton rijdt naar de Moulins, 180,5 km vanaf Clermont-Ferrand. Deze Woensdag 12 juli zal echt een historische dag worden voor de Tour de France. Het is de dag dat de eindstreep in Moulins is en alle departementen (van het vaste land) van Frankrijk bezoek hebben gehad van de Tour de France. Met twee beklimmingen in de eerste helft van etappe 11 van de Tour de France zouden de sprinters alle tijd moeten hebben om zich bij het peloton aan te sluiten. Zeker gezien het klimprofiel. Met gemiddeld 3% tot 4% stijgingspercentages kost het veel moeite om de ​​sprinters te lossen.

Favorieten etappe 11 Tour de France

Het is niet moeilijk om een ​​lijst met favorieten te bedenken om de 11e etappe van de Tour de France te winnen. Het is nog moeilijker te voorspellen in welke volgorde de snelste man van het peloton over de finishlijn van Moulins zal komen. Normaal zouden Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen, Caleb Ewan en Jasper Philipsen om de overwinning strijden. Maar hoe fit? Renners op de tweede rij als Mats Pedersen, Jordi Meeus, Bryan Coquard, Alexander Kristoff, Sam Welsford en Mark Cavendish zullen ook hun best doen om het podium te halen. Eeuwige vechtersbazen Wout van Aert en Mathieu van der Poel konden vandaag ook meedoen in de strijd om de overwinning.