Etappe 12 Tour de France 2023

De 12e etappe van de Tour de France 2023 kan worden omschreven als een heuvelachtige etappe. Een prachtig beeld ontstaat als de renner door de wijngaarden van de Beaujolais koerst naar zijn bestemming in Belleville-en-Beaujolais.

Parcours etappe 12 Tour de France

Etappe 12 tour de france 2023

Tour-chef Christian Prudhomme voorspelt vuurwerk vandaag . Kijkend naar het profiel, is het geen gek idee van meneer Prudhomme. De heuvels die de rivieren de Loire en de Rhône van elkaar scheiden, zijn de eerste slagvelden voor renners die mikken op de ontsnapping van de dag. Als hier al een ontsnappingsgroep is gevormd, hebben de renners minder dan een uur om bij te komen van uitputting na het passeren van de 740 meter hoge Col du Fute d’Avenas. Na 100 km gaat de klim onafgebroken verder. Drie passen van ongeveer gelijke lengte (5 km) en moeilijkheidsgraad (6-7%). Vluchtelingen die niet willen wachten, proberen te ontsnappen vanaf de laatste van de drie (Col de la Croix Rosier). Na 169,5 km sprint een select groepje coureurs voor de overwinning waarschijndelijk.

Favorieten etappe 12 Tour de France

Favorietenlijst toegevoegd van etappe 10 van de Tour de France. Het is natuurlijk slechts een kwestie van tijd, maar ik hoop dat er nog vele renners zullen volgen. Brent van Moer (Lotto Dstny), Simon Clarke (Israel Premiertech), Louis Meintjes (Intermarche), Valentin Madouas (Groupama FDJ), Wout Pauls (Bahrain Victorious), Magnus Cort (EF Education Easy Post). Ze zullen allemaal proberen om weer mee te doen. Voeg er enkele krachtige rijders aan toe. Felix Gall (AG2R Citroën, sterk in de Tour de Suisse) en Geoffrey Bouchard (AG2R Citroën) deden het goed in de Ronde van Romandië en de Ronde van de Alpen. Groupama FDJ Kevin Geniets heeft misschien ook geluk. Afsluitend met de Belg Mauri Vansevenant van Soudal Quickstep. Geweldige topgroep! Waarbij de man met de mooie snor Magnus Cort mag winnen.