Etappe 14 Tour de France 2023

Vandaag moeten de renners 4.200 meter boven de zeespiegel klimmen, maar zullen de coureurs vanaf het begin kunnen genieten van het uitzicht op het Meer van Genève?
Klimmers die kunnen afdalen als een havik maken kans om te winnen bij Morizine.

Parcours etappe 14 Tour de France

Etappe 14 tour de france 2023

152 km rijden door de Alpen van Annemasse aan het Meer van Genève naar Morzine op zaterdag 15 juli. Onderweg wachten de renners zes beklimmingen. De tweede en derde klim, de Col de Cou (7 km a 7,4%) en de Col du Feu (5,8 km a 7,8%), zijn dezelfde klim en zullen de benen van de sprinter trainen. Haast je en organiseer je bus!
De oorsprong van de vroege vlucht kan hier liggen. Later in de etappe hebben de vluchters nog kracht nodig om kans te maken op de overwinning. De laatste twee beklimmingen van de dag gaan over 1.600 meter. Col de la Ramaz (13,9 km a 7,1%) en Col de Joux Plane (11,6 km a 8,5%) zijn echte beklimmingen. Na de Joux Planeis er een afdaling van 12,5 km naar de finish.

Favorieten etappe 14 Tour de France

Als je denkt aan renners die de Joux Plane kunnen overleven en het verschil kunnen maken in de afdaling, komt er maar één naam in je op tussen de renners op de startlijst. Julian Alaphilippe! De Fransman lijkt zijn beste vorm gevonden te hebben. Dat maakt hem een ​​sterke kanshebber voor ritzeges. Maar na het ongeval van Gino Mader in de Ronde van Zwitserland zullen de renners hopelijk ook hier hun hersens gebruiken. Een andere koploper is Ineos Grenadiers-aanvaller Thomas Pidcock. Streeft hij naar een goede plaatsing in deze Tour? Of ben je meer gericht op het winnen van ritten? In die laatste zijn Pidcock, samen met Alaphilippe, grote favorieten voor de 14e etappe van de Tour de France 2023.