Etappe 16 Tour de France 2023

De dag na de rustdag is zwaar. Coureurs kunnen hun stress kwijt in de 22 km tijdrit. We kunnen dit gerust een klimtijdrit noemen. Veel coureurs zullen met angst naar deze dag kijken terwijl ze door hun routeboek bladeren.

Parcours etappe 16 Tour de France

Etappe 16 tour de france 2023

Er kan iets misgaan in een tijdrit van slechts 22 km. Er zijn echter geen vlakke kilometers. Het wordt ook de enige race tegen de klok in de Tour de France 2023 en de klimmers zullen aan het einde van de dag bovenaan het klassement staan.
Bij de start van de tijdrit nemen de renners het op tegen de Côte de Soudans. Dit zou geen problemen moeten opleveren. Na het beëindigen van de klim, denderen de mannen naar de voet van de Côte de Domancy. Het is geen lange klim, maar een klim van 2,5 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,2% kan behoorlijk pijnlijk zijn. Tussen Passy en Combloux, wie is het beste?Hij kan beter zijn verstand het beste op nul zetten en de pijn in zijn benen uitschakelen?

Favorieten etappe 16 Tour de France

Verwacht veel hoogtemeters voor een echte specialist in deze tijdrit. Bovenin mag Wout van Aert verwacht worden. Het is een allrounder, geen rasklimmer. Bovendien zouden Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard geen tijd willen verspelen aan elkaar. Maar we weten dat klimmers als de gebroeders Yates, Matteo Jorgenson, Mikel Landa, Alexei Lutsenko, Richard Carapaz en Jay Hindley ook goed kunnen eindigen in etappe 16 van de Tour de France.