Etappe 17 Tour de France 2023

De sprinters moeten zich nog één keer over de Alpen slepen. Er zijn misschien al sprinters naar huis, maar mannen die dromen van een ritzege in Parijs moeten hun zich nog 1x opladen. Voor klassementsrenners is de 17e etappe van de Tour de France de laatste kans om hun klassementsambities in de Alpen waar te maken.

Parcours etappe 17 Tour de France 2023

Etappe 17 tour de france 2023

De 17e etappe van de Tour de France dienen de uitgeputte renners maar liefst 5.000 hoogtemeters te overwinnen Een zeer harde col de la Loze staat ook op het menu. Deze Col staat pas voor de tweede keer in de geschiedenis van de Tour de France op het programma. De aanvallers vechten met elkaar om aan het begin van de etappe te ontsnappen voordat de renners aan de slotklim beginnen. Col de Saisies en Cormet de Roselend lijken daar perfect voor.Als de kopgroep gevormd is, komt het peloton een beetje tot rust. Het wordt weer onrustig wanneer het peloton in Moûtiers aankomt. Via Courchevel-le-Praz en Méribel racen de deelnemers naar de top van de Col la Loze.. Op een hoogte van 2.304 meter daalt de top af naar Courchevel. De laatste 800 meter van deze 166 kilometer lange etappe op Courchevel Airport, op 2.010 meter hoogte, is een groezelige klim. Gemiddeld 10% en maximaal 18% dit gaat pijn doen

Favorieten etappe 17 Tour de France 2023

De laatste renner die de Col de la Rose won, was Miguel Angel Lopez. In de Tour de France van dit jaar zul je deze Colombiaan niet zien. In 2020 versloeg hij Primoš Roglic. Ook deze renner van Jumbo Visma staat niet op de startlijst. Courchevel krijgt dus ongetwijfeld een nieuwe winnaar. Er zijn hier genoeg punten voor de mannen die strijden om de stippentrui. Wout Poels was er ooit dichtbij, maar zullen we hem als beste zien eindigen in etappe 17 van deze Tour de France?
Maar je kunt ook verwachten dat Dylan Teuns, Simon Yates, Julian Alaphilippe, Matteo Jorgenson, Rui Costa, Thomas Pidcock en Luis Meintjes als beste uit de bus komen. En natuurlijk de te kloppen jongens in deze Tour de France: Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar.