Etappe 18 Tour de France 2023

De Alpen laten renners achter zich. De achttiende etappe van de Tour de France voert het peloton door de heuvels van Ain in het oosten van Frankrijk

Parcours etappe 18 Tour de France 2023

Etappe 18 tour de france 2023

Vanaf etappe 11 wachtten de sprinters op hun kans om hun snelheid en explosiviteit te bewijzen over een afstand van zo’n 250 meter. Tussen Moûtiers en Bourg en Bresse krijgen de renners een heuvelachtig traject te nemen. Ook al is het een heuvelachtig, etappe 18 van de Tour de France 2023 wordt naar verwachting een massasprint.Na 186km bereikt Bourg en Bresse dat voor voor de derde keer de finish is. In 2002 werd het gewonnen door Thor Hushovd en in 2007 kwam Tom Boonen over de finish in de hoofdstad van de provincie Ain. Twaalf kilometer voor de finish zullen de renners naar verwachting gemiddeld 3,2% kleine puistjes van 2 kilometer hebben. Sprinters zullen het waarschijnlijk niet erg vinden.

Favorieten etappe 18 Tour de France 2023

De grote vraag is welke sprinters de bergetappes het beste verteerd hebben. Onze belangrijkste focus ligt op de mannen die na moeilijke finales in andere wedstrijden een goed sprintvermogen in de benen behouden. Jasper Phillipsen zou na meer dan twee en een halve week racen nog steeds jus in zijn voeten moeten hebben. Zoals Mads Pedersen, Alexander Kristoff Wout van Aert, Michael Matthews, Mathieu van der Poel. De Nederlandse topsprinters Dylan Groenewegen en Fabio Jacobsen zullen naar verwachting het hoogteverschil in hun benen voelen.
Maar als een deze vier sprinters zichzelf overtreft heeft in de bergen, is het duidelijk dat ze de nummer één zijn die de Bourg-en-Brès wint.