Etappe 19 Tour de France 2023

De Jura is geen serieuze berg meer om te beklimmen. De volle dag wordt besteed aan de voorbereiding op de massasprint.

Parcours etappe 19 Tour de France 2023

Etappe 19 tour de france 2023

In de Jura kunnen meer dan genoeg hoogtemeters gemaakt worden. De hoogste berg is Crêt de la Neige met een hoogte van 1.718 meter. De renners fietsen echter door de bergen naar de finish in Poligny. Op 2.000 meter boven zeeniveau is de etappe niet perfect vlak, maar het profiel maakt het geen nachtmerrie voor sprinters.Op Km 30 is Côte d’Ivory de enige noemenswaardige klim in deze etappe. Hier moeten ze 2,4 km overwinnen met een stijgingspercentage van 5,8%. Niet alle sprinters zouden kunnen volgen , maar ze hebben nog tijd genoeg om de schade te herstellen. Het laatste rechte stuk is maar liefst 8 km en er komt zeker een sprint bij Poligny.

Favorieten etappe 19 Tour de France 2023

In de 18e etappe zaten de sprinters in de zware finale, maar in de 19e etappe van de Tour de France kunnen we de echte sprinters weer vooraan in het peloton verwachten Aan het einde van de Tour de France staat er meer op het spel dan alleen het winnen van de dag. Wie zou er nog meer strijden om de groene trui? Dit zijn niet per definitie race-sprinters (denk aan Peter Sagan uit het verleden). In deze massasprint sprint iedereen in de hoop iets te bereiken in het klassement van de groene trui.
De Nederlandse topsprinters Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen nog steeds in de race zijn en zullen naar verwachting hun sprinttrein starten in de laatste 8 km op een rechte lijn. Het team van Caleb Ewan en Jordi Meeus zal hetzelfde idee hebben. Vier of vijf sprinttreinen zij aan zij strijden om de beste positie is niet ondenkbaar.