Etappe 2 Tour de France 2023

De tweede etappe van de Tour de France 2023 gaat opnieuw door het Spaanse Baskenland.De Jaizkibel komt in de finale dus er wordt vuurwerk verwacht aan het einde van deze etappe.

Parcours etappe 2 Tour de France 2023

Etappe 2 Tour de France 2023

Ben je fan van de Classico San Sebastian, dan is dit een bekende etappe voor jou. Het programma wordt afgesloten met de beroemde beklimming van deze Baskische klassieker, de Jaiskivel. Deze klim is al vele jaren een klassieke beul. Het peloton begint bij Vitoria-Gasteiz en eindigt na 209 km in San Sebastian. Onderweg fietsen de renners de hele dag Baskische heuvels op en af. In de finale verwacht iedereen vuurwerk op Jaiskivel. 8,2 km klimmen met een gemiddelde van 5,2%. Het gemiddelde stijgingspercentage over de laatste 3,7 km is 7,1%.

Favorieten etappe 2 Tour de France 2023

Waarom niet! Ik schrijf Mathieu van der Poel als overall favoriet voor vandaag. De grote vraag is of hij kan schitteren op de klim van 8 km. Hij heeft de wereld vele malen verbaasd. Andere spelers die naar verwachting de tweede etappe van de Tour de France zullen leiden zijn Astana’s Lutsenko, Groupama-FDJ’s Thibaut Pinot, INEOS Grenadiers’ Kwiatkowski en Pidcock, Intermarche’s Biniam Girmay, Julian Alaphilippe van Soudal Quickstep, Simon Yates van Jaco, Giulio Ciccone van Trek en Simon Clark van Israel Premier Tech. Mannen die dit jaar niet direct op de ranglijst mikken. Maar het zou net zo goed een gevecht kunnen worden tussen Jonas Vingegaard van Jumbo Visma en Tadej Pogacar van de UAE, die in het klassement staan.