Etappe 20 Tour de France 2023

Vandaag is de laatste dag dat renners die iets willen in het algemeen klassement in actie kunnen komen. Als de strijd om de gele trui nog onbeslist is, wordt het spektakel in de Vogezen.

Parcours etappe 20 Tour de France 2023

Etappe 20 tour de france 2023

De voorlaatste etappe is een relatief korte etappe. We hebben gezien hoe korte etappes voor veel spanning kunnen zorgen. Een dag voordat de renners in Parijs zullen aankomen, mogen we zeker vuurwerk verwachten. Het peloton verlaat Belfort voor Baron d’Alsace. Deze klim van 11,5 km wordt gevolgd door kleinere toppen zoals Col du Ménil, Col de la Croix de Moinats en Col de la Schlucht.Na 97,5 km gaat het vermoeide peloton op zoek naar een toetje. En wat voor toetje! De Petit Ballon is niet zo petit met een stijgingspercentage van 9,3 km en een stijgingspercentage van 8,1%. De Col du Platzerwassel, de slotklim van de Tour de France 2023, is niet anders, met een klim van 7,1 km en een stijgingspercentage van 8,4%. Na de laatste col knallen de renners niet de afdaling in op weg naar de finish De laatste 5 km naar de finish van Le Markstein gaan over een plateau op 1.192 m hoogte.

Favorieten etappe 20 Tour de France 2023

In dit stadium hangt alles af van hoe het klassement eruit ziet. Is de strijd om geel nog een kwestie van seconden? Dan zou het gele favoriete team niemand ver willen laten lopen. In dit geval wordt de Col du Platzerwassel een strijdtoneel voor Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard en wellicht een verrassing wie zich als nummer drie bij deze twee klasbakken voegt. Het zou het Israëlische Premier Tech-supertalent Michael Woods of AG2R’s Oostenrijker Felix Gal kunnen zijn. Dat laatste is minder waarschijnlijk, maar we houden wel van verrassingen.
Bekende spelers als Mikel Landa, Pelle Bilbao, Jay Hindley en Ben O’Connor zullen naar verwachting in de voorhoede op de Platzerwassel verwachten.Ga er maar eens goed voor zitten vandaag!