Etappe 3 Tour de France 2023

De derde etappe van de Tour de France 2023 gaat alsnog van start in Spanje, maar de renners gaan naar Frans Baskenland. Na 189 km sprinten de renners naar de overwinning in Bayonne.

Parcours etappe 3 Tour de France 2023

Etappe 3 Tour de France 2023

Wordt het een groepssprint, een kans voor vluchtelingen, of een geselecteerde groep komt zonder echte sprinters te zitten. Het kan alle kanten op in de derde etappe van de Tour de France. 3 beklimmingen van meer dan 5 kilometer doen twijfels rijzen over de massasprint. Voor een sprinter kan het te veel zijn. Daarentegen ligt de top van de laatste lange klim 83 km voor de finish. De laatste klim van de dag (30 km van de finish) moet geen probleem zijn voor mannen met snelle benen.

Favorieten etappe 3 Tour de France 2023

Etappe 3 wordt de eerste massasprint van de Tour de France 2023. Zien we Mathieu van der Poel een lead-out doen voor Jasper Philipsen? Of leidt Cees Boll zijn kopman Mark Cavendish naar zijn 35e Tour de France-overwinning? Daarmee zou de Brit recordhouder worden. Maar er zijn veel meer kapers op de kust.. Sam Bennett (Bhola), Wout Van Aert (Jumbo Visma), Dylan Groenewegen (Team Jayco), Fabio Jacobsen (Soudal-Quickstep) en Caleb Yuan (Lotto Dstnyy) gaan ook mee en willen ook een etappe winnen.