Etappe 7 Tour de France 2023

Mannen van het klassement kunnen na hun missie in de Pyreneeën in relatieve rust ontspannen in het peloton. Etappe 7 van de Tour de France 2023 is de beurt aan de sprinters. Zal ‘Oude’ Mark Cavendish hier voor een tweede keer kunnen winnen?

Etappe 7 Tour de France 2023

In de zevende etappe verlaat het hele circus (omdat het de Tour de France is) de Pyreneeën en zet koers naar de Landes. Er is zeker ruimte voor een vroege vlucht, maar deze dappere renners rijden niet voor de overwinning. Een rechte lijn van ruim 2 kilometer langs de rivier de Garonne leidt naar de finish op Place Quinconces in Bordeaux. Mark Cavendish won al in Bordeaux, net als Jan Raas, Jean-Paul van Poppel, Tom Steeles, Eddie Merckx (meer dan vier keer) en Eric Vanderaerden. Bordeaux is een echte Tour-stad, met 56 aankomsten sinds 1947.

Favorieten etappe 7 Tour de France

Vroege ontsnappingen zullen hun teams en sponsors verrassen met hun zendtijd tijdens de live-uitzending van vandaag. Aanvallers zullen in massasprints zitten in plaats van naar de overwinning te fietsen. Het peloton bereidt zich voor op een sprint op 10 kilometer van de finish. Met zo’n lang recht stuk zou het leuk zijn om meerdere sprinttreinen zij aan zij naar de finish te zien rijden. Welk team is het best in staat om de sprinttrein op zijn plaats te krijgen? We hebben de Top 10 van de 7e etappe van de Tour de France voor je.
1 Fabio Jakobsen, 2 Caleb Ewan, 3 Jasper Philipsen, 4 Sam Welsford, 5 Mads Pedersen, 6 Dylan Groenewegen, 7 Sam Bennet, 8 Alexander Kristoff, 9 Mike Teunissen en Mark Cavendish maakt de top 10 compleet.