Etappe 8 Tour de France 2023

We zetten in op een nieuwe collectieve sprint voor de achtste etappe van de Tour de France. Maar misschien iets minder voorspelbaar als de vorige kans voor de sprinters in etappe 7 De laatste meters van etappe 8 gaan stiekum bergopwaarts.

Parcours etappe 8 Tour de France

Etappe 8 Tour de France 2023

De achtste etappe zou kunnen eindigen met de vierde collectieve sprint van deze Tour de France. Nou, dat is niet 100% zeker. De etappe van 200 km van Libourne naar Limoges kent weinig hindernissen. Na 126km zijn er natuurlijk wat heuvels, maar zullen de sprinters zenuwachtig worden? Het is voorlopig de laatste kans voor een ploeg met sprinters om de etappe te winnen. Maar het wordt geen gewone sprint. Met nog 600 meter te gaan, maken de coureurs een scherpe bocht naar links naar het laatste rechte stuk vanaf Quai Saint Martial in Limoges. Maar de 600 meter naar de finish is een vermoeiende klim. Misschien te goed voor een echte sprinter.

Favorieten etappe 8 Tour de France

Als een vroege ontsnapping de zege krijgt van onder meer Jumbo Visma en UAE zou er op twee fronten strijd kunnen ontstaan. We droomden stiekem dat mollemalende Bauke Mollema met nog vier kilometer te gaan aan de leiding zou gaan in de kopgroep en de rit zou winnen. Helaas stond de Nederlander niet op de tourlijst van Trek. Mannen als Emanuel Buchmann (Bora), Matteo Jorgensson (Movistar), Simon Yates (Team Jayco) en Mauri Vansevenant (Soudal-Quick Step) zouden kunnen strijden voor overwinning in een kopgroep. Achter de kopgroep zou een mooie strijd kunnen ontstaan ​​tussen Jonas Vingegaard (Jumbo Visma), Tadej Pogacar (UAE), Mikel Landa (Bahrein) en David Gaudu (Groupama FDJ). En misschien kunnen Pelle Bilbao (Bahrain) en Ben O’Connor (AG2R) ook meedoen.