Etappe 15 Tour de France 2023

Op de laatste dag voor de tweede rustdag kunnen coureurs nog één keer door de Alpen knallen. Het is een geweldige kans voor geclassificeerde coureurs om tijd te winnen of tijd terug te pakken op de concurrentie.

Parcours etappe 15 Tour de France

Etappe 15 tour de france 2023

Zondag 16 juli wordt een grote dag voor de geklasseerde renners. Het wordt een zware dag door de Alpen rijden de dag voor de tweede rustdag. Laatste dag van een zwaar weekend. Wordt de Tour de France van 2023 hier beslist? In de Haute-Savoie moeten de renners de Col de La Forclaz de Montmin, Croix Fry en Aravis beklimmen.
De slotklim naar Le Bettex op de flank van de Montblanc zal waarschijnlijk het verschil worden gemaakt door de klassementsrenners. Als je naar het profiel van de laatste klim kijkt, zie je veel zwarte en rode vlakken. Vooral de eerste 3 km van de laatste klim van 7 km is zwaar. Het maximale stijgingspercentage is hier 17%. Nadien ontlast een korte afdaling de benen zodat de renners de laatste zware kilometer aankunnen. De laatste 1,5 kilometer zijn klimmetjes met stijgingspercentages van meer dan 10%.

Favorieten etappe 15 Tour de France

Bergetappes zijn altijd moeilijk te voorspellen. Zal het ontsnappende team genoeg ruimte krijgen om te vechten voor de overwinning op de flank van Mont Blanc? Zijn er aan het einde van de tweede week van de Tour geklasseerde renners die de bonificatieseconden goed kunnen gebruiken ? De renner met de met bolletjestrui zal zeker mee willen doen. We verwachten dat renners als Louis Meintjes, Valentin Madouas, Andreas Leknessund en Felix Gall veel succes boeken in de strijd om de bolletjestrui. Achter hen strijden de bekende namen Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar om de ​​gele trui. In principe zijn deze klasserijders veel beter dan de rest van de klassementsrijders. Romain Bardet won hier in 2016, dus de Fransman mag niet onderschat worden.